Summerburst

Summerburst är i jämförelse med många andra festivaler inte alls speciellt gammal. Festivalen skapades år 2011 och hölls då under en heldag på Stockholm Stadion. Summerburst är en svensk musikfestival som är inriktad på elektronisk musik och äger idag rum i både Stockholm och Göteborg.

När Summerburst hölls första året 2011 såldes evenemanget slut. Det innebar att cirka 13 000 gäster besökte området. Då spelade artister som David Guetta, Avicii och Eric Prydz.

Nästkommande år utvidgades festivalen till Göteborg och blev även en tvådagars arrangemang. I Stockholm var det återigen Stockholm Stadion som blev festivalens område och i Göteborg hölls den på Valhalla IP. Båda städernas festivaler såldes ut och tillsammans hade de ett besökarantal på över 65 000 besökare. Artister som uppträdde år 2012 var i ett urval Avicii, Tiesto, Alesso, Axwell, Sebastian Ingrosso med flera.

Kontantfri festival

När man går in på festivalen får man byta sin biljett mot ett festivalarmband. Festivalarmbandet ger dig access till området och gör det möjligt för dig att passera in och ut under hela helgen precis som du vill.  Summerburst är en kontantfri festival vilket innebär att inga barer eller serveringar tar emot kontanter. Säkerheten på Summerburst är alltid av högsta prioritet och arrangörerna har en nära dialog med relevanta myndigheter och polis inför varje års festival. Det för att man som besökare alltid ska kunna känna sig trygg och säker. Det kan vara en bra idé att komma i tid till festivalen då det alltid utförs säkerhetskontroller vid alla entréer. Spelschema och områdeskarta finns att se i Summerbursts app. Efterfester brukar också arrangeras efter det att festivalområdet stänger och år 2016 hölls den på Berns från klockan 22-05. Mot uppvisande av Summerburst-armband kunde man då gå in gratis innan klockan 23.

Matserveringar och tivoli

På Summerburst festivaler finns det också matserveringar och Summerburst tivoli. De trivselregler som gäller på Summerburst är att paraplyn inte är tillåtna. Det är många som har betalat pengar för att se sina favoritartister och med att hav av paraplyer är det lätt för många att missa just sin favorit. Så vid dåligt väder rekommenderas istället regnkläder. Professionell bild- och ljudutrustning är inte tillåten. Om man är berusad när man anländer till festivalen kommer man inte att medges entré och det är inte tillåtet att ta med mat eller dryck in på området. Live Nation och Summerburst reserverar sig för eventuella ändringar i artistprogrammet såväl före som under festivalen. Blir det ändringar i programmet återlöses ej biljetter till följd av detta.

En standardbiljett till 2016 års Summerburst i Stockholm kostade 1250 kr plus serviceavgift. Den biljetten ger tillträde till festivalen båda dagarna, mat och dryckesserveringar finns på området att nyttja.

Vill man kan man lägga till lite pengar och istället köpa en premiumbiljett. Detta kostade år 2016 1950 kr plus serviceavgift. Premiumbiljetten ger tillträde till festivalen båda dagarna, Summerburst-upplevelse från premiumområdet med bästa utsikt över Main Stage. Med premiumbiljett har man även tillgång till separat enté till festivalen och även separata mat- och dryckesserveringar plus toaletter.

summerburst_logo